DIY tips kring montering av fordonsbelysning

Kategorier Teknik

Här kommer lite DIY tips när det gäller extraljus och fordonsbelysning. Jag är väldigt intresserad av ATV fordon och bilar, och ett fordon utan högkvalitativa tillbehör är lite som en bil utan hjul, i alla fall i min värld. Jag märker att många är osäkra på hur man monterar fordonslampor på bilen och därför tänkte jag passa på att dela med mig av ett klipp som tyvärr är på engelska. Även fast en del av monteringen är speciellt anpassat för en specifik ramp-modell så behöver detta inte betyda att man inte själv kan ta fram en egen lösning. Som en före detta svetsare så ser jag självklart inga hinder att själv tillverka ett ramp fäste, men inte alla människor är duktiga på att jobba med plåt.

 

Skillnad mellan led ramp och led extraljus

För dig som inte vet vart man ska hitta bra extraljus så vill jag rekommendera Ljusgiganten som säljer riktigt kraftfulla lampor. En led extraljusramp finns i många olika ljusbilder men den vanligaste är Combo, som är en kombination av både bred och smal ljusbild. Till skillnad från ett led extraljus så är monteringen oftast (inte alltid) enklare att genomföra om man till exempel beslutar sig för att sätta led rampen vid nummerskylten. Skillnaderna mellan led extraljus och led ramper är annars ganska små, dock föredrar jag en led ramp som jag tycker är ett snyggare extraljus på de flesta personbilar. Vad ni än väljer så bör ni sköta monteringen själva då bilverkstäder tar ordentligt med betalt för detta jobb. Men ifall ni verkligen är osäkra på hur ni ska gå tillväga så bör ni inte snåla av säkerhetsskäl. Det är viktigt att monteringen blir korrekt genomförd.